Bekende Ossenaren lezen voor in de bieb; ‘Hopelijk biedt dit afleiding voor mensen die thuis zitten’

De bieb is gesloten door corona, maar de bibliotheek in Oss zit niet bij de pakken neer. Met activiteiten als Oss leest voor Oss wil de bibliotheek er zijn voor de Ossenaar.

Bij het evenement Oss leest voor Oss leest iedere donderdag een bekende Ossenaar een verhaal voor vanuit de bieb in Oss. Wie wil kan dan via zoom meeluisteren.  “We willen mensen iets bieden in de ochtend, om tien uur tijdens de koffiepauze met een koekje erbij, zodat ze toch contact hebben met anderen”, zegt Peter van der Wijst van de bieb.

Donderdag is het bibliothecaris Rianne Vermeulen die voorleest. Vermeulen werkt al veertig jaar bij de bibliotheek, maar zoiets als Oss leest voor Oss is nieuw voor haar. “Meestal sta ik in een klas of voor een groep. Dit is voor mij toch een creatieve manier om mijn hobby uit te oefenen.”

Net als tijdens de eerste lockdown is de bibliotheek nu gesloten en daarom heeft de bibliotheek het net als veel mensen lastig. De bieb probeert er daarom met activiteiten die wel kunnen het beste van te maken. “Ideeën hebben we voldoende”, vertelt Van der Wijst. “We gaan kijken wat het nieuwe jaar ons gaat brengen.”