Belangrijke toegangsweg naar Nistelrode komende maanden afgesloten vanwege aanleg fietstunnel

De aanleg van de nieuwe fietstunnel in Nistelrode, die een onderdeel is van de snelfietsroute tussen Oss en Uden, heeft de komende weken effect op het verkeer van en naar het dorp.

De werkzaamheden voor de omleidingsroute zijn maandag van start gegaan. Volgens wethouder Rien Wijdeven gaan de werkzaamheden de komende negen weken zorgen voor verkeersoverlast. “Dat betekent dat we auto’s gaan omleiden via Kleinwijk richting Weijen”, legt de wethouder uit. “Ook gaan we een afsluiting maken richting Kerkveld, zodat er geen auto’s doorheen kunnen in de vorm van sluipverkeer.”

De aanleg van de nieuwe fietstunnel begint waarschijnlijk op maandag 23 augustus. “Vanaf de brandweerkazerne rijdt je langzaam de fietstunnel in. Onder Weijen zit je op het diepste punt en daarna ga je weer omhoog richting Kleinwijk”, aldus projectleider Robin van ’t Veer.  

(De tekst gaat verder onder de video). 

Financiën

De gemeente Bernheze betaalde 1,4 miljoen voor de fietstunnel en -straat. De provincie legde daar 2,5 miljoen bij. Die hoge kosten waren lange tijd onderdeel van discussie, maar de dorpsraad Nistelrode is blij dat de fietstunnel er nu definitief komt. “Wij hebben vanaf het begin af aan gepleit voor de tunnel, vanwege de veiligheid van de fietsers. Daar hebben we een pittige discussie over gehad. Toen hing het van de bijdrage van de provincie af”, aldus Arie Kemps namens de dorpsraad. “Toen heeft de gemeente Bernheze een cofinanciering gekregen, waardoor de fietstunnel er nu komt.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding). 

Eind december klaar

De fietstunnel is een onderdeel van de snelfietsroute tussen Oss en Uden. “Als de fietstunnel klaar is dan stappen wij over naar de aansluiting Kleinwijk-Noorderbaan”, aldus projectleider Van ’t Veer.

De verwachting is dat de fietstunnel begin november klaar is en dan kan ook het autoverkeer weer gebruik maken van de rotonde aan de Heescheweg en Noorderbaan.

Eind december, als de aansluiting met de Noorderbaan ook klaar is, kunnen fietsers gebruik maken van de snelfietsroute.