Belgische hooligans krijgen waarschuwing

Elf Belgische hooligans die zich op 9 november misdragen hebben rondom stadion De Vliert in Den Bosch hebben van de gemeente een waarschuwingsbrief gekregen.

Zij zullen door de politie in de gaten gehouden worden en de gemeente zegt in de brief dat wanneer toekomstige politie-informatie daar aanleiding toe geeft, de burgemeester hun komst naar Den Bosch zal proberen te voorkomen. “Wanneer deze mensen toch komen en de openbare orde en veiligheid verstoren, zal de politie hen aanhouden en vastzetten” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Zo’n vijftig voetbalsupporters uit het Belgische Luik waren met een bus naar Den Bosch gekomen. Reden is waarschijnlijk dat fans van Standard Luik een vriendschapsband met supporters van FC Den Bosch onderhouden. De Belgen zorgden echter voor ongeregeldheden toen bleek dat zij het stadion niet in mochten. Dat was niet zonder reden, ze waren niet in het bezit van een toegangsbewijs. Daarop keerden zij zich tegen de politie, die werd onder andere met vuurwerk bestookt. Acht mannen werden toen aangehouden.

De brief is aan 11 mensen aangeboden. Dat was verspreid over verschillende Belgische gemeenten. Geen van deze personen is woonachtig in Luik. Vandaar dat er ook geen contact is geweest met de burgemeester van die plaats zoals eerder door Bosch Belang aan de gemeente gevraagd was.

advertentie

Lees ook deze artikelen