advertentie Banner SNLR.nl

Benefietconcert voor dementerenden Uden

Er komt een groot benefietconcert voor mensen in Uden en omgeving die geconfronteerd worden met dementie. Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht treedt op. 

Het concert, op 8 november in theater Markant, is een  samenwerking tussen de Luchtmacht, Vliegbasis Volkel, de Rabobank Uden-Veghel en de Udense Rotary.

''Het muziekgeheugen of ritmisch geheugen blijft veel langer behouden dan het weetgeheugen. Een op de vijf mensen krijgt dementie en nog veel meer mensen worden er in hun omgeving mee geconfronteerd.'' zegt Thomas Jansen, voorzitter van de Rotary.

Maar het concert is veel meer dan alleen een muziekspektakel. ''75 jaar geleden werd Uden bevrijd door de geallieerden. Er kwam een einde aan de bezetting van Brabant door operatie Market Garden. Die zwaarbevochten vrijheid moet herdacht maar ook gevierd worden.''

Sounds of Freedom
De titel van de show is 'Sounds of Freedom' en de 41 blazers en een zevenkoppige ritmesectie van de Koninklijke Luchtmacht  spelen muziek van onder meer The Beatles, Quincy Jones, Herman van Veen, Coldplay, Stevie Wonder en Avicii.

Op de foto vlnr: Joost van de Wetering van de  Rabobank, Thomas Jansen van Rotary Uden, Rob van den Heuvel, commandant van de Vliegbasis Volkel en Jan Wouda van Markant Uden.