Jesse van Maren (30) zit in het bestuur van Berghem Events en organiseert het Hoessenbosch Festival. Hoessenbosch Festival

Berghemnaren helpen als vrijwilliger achter de schermen bij Hoessenbosch Festival

Een groep vrijwillige Berghemnaren is achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen van de vijfde editie van het Hoessenbosch Festival dat op 3 en 4 september plaatsvindt.

De 30-jarige Jesse van Maren is een van de zeven bestuursleden van Berghem Events en verantwoordelijk voor alles wat bezoekers zien op het festivalterrein van Hoessenbosch. Dat varieert van podia en tenten tot bars. Dagelijks is hij samen met een grote groep vrijwilligers bezig met de voorbereidingen. “Het is een tijd van hard werken”, aldus van Maren. “Ik ben samen met een vaste groep mannen verantwoordelijk voor het bestellen van de tenten, de podia, aankleding, containers, verlichting, maar ook de complete horeca hoort erbij."

Sinds 2017 is de Berghemnaar betrokken bij het Hoessenbosch Festival en sinds 2019 zit hij in het bestuur. “Ik maakte toen samen met mijn vrienden de poppen voor het podium en hielp mee met de opbouw. Beetje bij beetje ging ik steeds meer doen en kwamen er taken als het organiseren van de materialen bij.” Zijn voldoening haalt hij uit het einde van het festival. “Die laatste show, de eindshow, daar leef ik naartoe. Bovenaan op die trap met z’n allen, uitkijkend over de feestende menigte dan besef je waar je het allemaal voor doet. Supervet!” Tijd om zelf mee te feesten is er straks niet bij denkt hij, maar natuurlijk probeert Van Maren wel te kijken naar het plezier dat de bezoekers hebben.

Het Hoessenbosch Festival vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021 midden in de bossen van Berghem.