Carroline portretteert bekende Berghemnaren

Om inwoners uit Berghem in het zonnetje te zetten maakt Carroline van Dijk iedere maand een karikatuur, een komisch en vrolijk portret.

Van Dijk maakt de karikaturen in opdracht van Mooi Berghem om mensen die zich inzetten voor het dorp te bedanken. Iedere maand wordt er eentje gepubliceerd op Facebook en krijgt degene die getekend is de fysieke versie van het portret. “Voor iedereen is dit steeds weer een verrassing”, vertelt Van Dijk.

Raden via Facebook
Het portret wordt in stappen gepubliceerd waarna personen uit Berghem via Facebook kunnen raden wie de persoon is. De reacties die Van Dijk krijgt zijn erg leuk: “Ik merk dat de karikaturen erg leven. Ik ben eigenlijk portretschilder, maar mensen in Berghem kennen mij van de karikaturen.”

Ik merk dat de karikaturen erg leven in Berghem

Carroline van Dijk, portretschilder

Van Dijk heeft al 22 Berghemnaren geportretteerd en ze denkt nog niet aan stoppen. “Ik ga door zolang mensen het leuk vinden. Ik krijg zelfs mailtjes met ideeën voor nieuwe mensen om in het zonnetje te zetten.”

Momenteel werkt Van Dijk aan karikatuur nummer 23. Deze wordt binnenkort gepubliceerd. 

Rembrandt
Een portret van Rembrandt van Carroline van Dijk was afgelopen zomer, samen met het werk van 562 andere kunstenaars, te zien tijdens de zomerexpositie Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum in Amsterdam.

advertentie

Lees ook deze artikelen