Berghemse deelt samen met zoontje speelgoed uit

Diane den Brok en haar zoon Dylan zijn speciaal voor kinderen in Berghem en Oss een inzamelingsactie voor speelgoed gestart. Dat bleek een schot in de roos.

Diane en haar twaalfjarige zoon Dylan zijn er deze weken maar druk mee. Vanwege de coronacrisis kwamen ze namelijk op het idee voor een speelgoed-inzamelingsactie.

Opgeven
“We hebben de speelgoedkast van mijn zoon uitgezocht en vonden veel leuke dingen waar we andere kinderen blij mee konden maken. Ouders, opa’s en oma, tantes of buren kunnen kinderen opgeven en dan komen wij langs”, vertelt Diane.

Daarbij wordt wel nadrukkelijk op de maatregelen van het RIVM gelet: “We zetten het cadeautje neer bij de deur en bellen aan. We gaan vervolgens een paar meter naar achteren staan en wachten totdat ze open hebben gedaan en het cadeautje in ontvangst hebben genomen. En dan gaan we weer verder.”

Waarderen
De actie die bedoeld is voor kinderen in Berghem en Oss leverde al snel veel aanmeldingen en mooie reacties op: “Het leukste vind ik gewoon dat we die blije gezichten zien, dat we zien dat mensen het leuk vinden en waarderen. Dat maakt dat wij weer zin hebben om er weer meer ons best voor te doen, zodat we bij meer mensen langs kunnen gaan.”

(Tekst gaat verder onder de video)

Dat gebeurt ook op deze woensdagmiddag. Een gezin in Berghem had zich aangemeld en dus gingen Diane en Dylan daar even langs. Tot blijdschap van de kinderen én vader Rens van de Rakt.

Spontaan
“Ik kwam dit op Facebook tegen en vond het een hele leuke, spontane actie. Leuk voor de kinderen, die zitten de hele week thuis. Ze moeten wel huiswerk maken, maar het is toch best pittig. Dan is dit superleuk voor die kinderen. En ze zijn er volgens mij ook best blij mee”, aldus Van de Rakt glimlachend, terwijl zijn kinderen het inpakpapier van de cadeautjes afscheuren.

Mensen die graag cadeaus of inpakpapier ter beschikking willen stellen of juist hun kinderen willen aanmelden, kunnen een persoonlijk bericht sturen naar de Facebookpagina van Diane. Op dinsdag 21 april gaat ze samen met Dylan namelijk weer langs de deuren.