advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bernheze vraagt om 'aandacht voor elkaar' met kaartenactie

Een kaartje sturen om contact te leggen met iemand in de buurt die eenzaam is in deze coronatijd en iedere week een herdenkingsboom planten in elke kern. Bernheze sluit hiermee aan bij de landelijke actie 'aandacht voor elkaar'.

Inwoners krijgen deze week met de MooiBernhezekrant huis-aan-huis vijf verschillende kaarten met een gedicht en foto van de Bernhezer Kunstkring  bezorgd die zijn bedoeld om contact te leggen met iemand in de buurt. Met het kaartje wordt de ontvanger uitgenodigd om de afzender te bellen om een praatje te maken, als daar behoefte aan is.

'We hebben elkaar meer dan ooit nodig'

Burgemeester Marieke Moorman kondigde deze actie vorige week, voorafgaand aan de raadsvergadering, al aan en gaf inmiddels zelf het goede voorbeeld. "Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Met ‘Aandacht voor elkaar’ maken we de wereld een stukje mooier. Want juist in deze lastige tijd hebben we elkaar meer dan ooit nodig", aldus de burgemeester.

Herdenkingsbomen
Vanaf volgende week plant de gemeente vijf herdenkingsbomen als blijvende herinnering aan de coronaperiode. De eerste komt aan de Schaapsdijk in Loosbroek te staan. De andere bomen, waarbij een plaquette met gedicht en een QR-code komt die verwijst naar een verhaal uit die kern, worden geplant aan de Dorpsrand in Vorstenbosch, de Torenweg in Nistelrode, Plein 1969/Geerke in Heeswijk-Dinther en het Wagnerplein in Heesch.

Bijeenkomst
In november organiseert de gemeente de bijeenkomst ‘één tegen eenzaamheid’ samen met Ons Welzijn en de GGD waar wordt gewerkt aan een plan van aanpak om eenzaamheid te bestrijden.