advertentie Banner SNLR.nl

Bernhoven cancelt operaties voor extra capaciteit coronavirus

Ziekenhuis Bernhoven gaat de komende week operaties afzeggen vanwege het coronavirus, dat zich razendsnel verspreid. Inmiddels zitten er vier patiënten in Bernhoven met het virus. 

Om de beddencapaciteit te vergroten gaat Bernhoven de komende week operaties afzeggen. Zo komt er extra beddencapaciteit vrij voor opnamen in strikte isolatie. Twintig patiënten voor de maandag en dinsdag kunnen daardoor niet direct terecht, zij worden persoonlijk geïnformeerd.

Extra maatregelen
De patiënten worden momenteel in strikte isolatie verzorgd. Medewerkers en kamergenoten die intensief contact hebben gehad met de patiënt én verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben worden getest. Er is een aangescherpte bezoekersregeling om verspreiding te voorkomen en de medewerkers stoppen met het geven van handen. De zorg voor de overige patiënten gaat met de extra maatregelen gewoon door.

Woensdag werd het coronavirus voor het eerst in Uden vastgesteld. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde eerder dat er sinds donderdag ook twee patiënten thuis in quarantaine zitten. Het is vooralsnog onduidelijk om hoeveel besmette Udenaren het nu in totaal gaat.