advertentie Banner SP Website

Bernhoven verplicht medisch mondmasker voor elke patiënt en bezoeker

Ziekenhuis Bernhoven accepteert vanaf dinsdag 23 februari geen eigen stoffen mondmaskers meer. In de strijd tegen nieuwe varianten van het coronavirus stelt Bernhoven het dragen van medische mondneusmaskers verplicht, voor élke patiënt en bezoeker.

Iedere patiënt en bezoeker krijgt bij binnenkomst in het ziekenhuis een medisch mondmasker uitgereikt. ''Dit masker dient tijdens het gehele bezoek gedragen te worden. Eigen (stoffen) maskers zijn niet langer toegestaan'', laat Bernhoven weten. 

Het ziekenhuis vindt de situatie rond nieuwe coronavarianten zo dreigend dat het deze extra voorzorgsmaatregel per onmiddellijk invoert. ''Met een medisch mondneusmasker is de omgeving beter beschermd tegen druppels die ontstaan bij het spreken of wanneer iemand moet hoesten of niezen. Deze maskers filteren de uitgeademde lucht. Zorgverleners dragen al een medisch mondneusmasker bij het verlenen van zorg. Vanaf dinsdag geldt het dragen van een chirurgisch mondneusmasker ook voor ander –niet medisch- personeel van Bernhoven', aldus het ziekenhuis op zijn website.