advertentie Banner Trined

Bernhoven bereidt zich voor op tweede golf: plannen liggen klaar

Ziekenhuis Bernhoven in Uden heeft plannen klaarliggen wanneer er een tweede golf coronagevallen plaatsvindt. 'We zijn nu beter voorbereid'.

Begin juni werden de speciale corona-afdelingen in het Bernhoven ziekenhuis afgebroken, naar aanleiding van het dalende aantal coronapatienten. "Op dit moment ligt er nog maximaal een handjevol coronapatiënten in ons ziekenhuis”, was destijds de lezing van het ziekenhuis.

Corona-afdelingen

Nu het aantal patienten op verpleegafdelingen en de intensive care afdelingen weer toeneemt, laat het ziekenhuis klaar te zijn voor een tweede golf. "Op dit moment worden er geen corona-afdelingen ingericht. Er liggen plannen om dit te kunnen doen, maar dat is nu nog niet nodig", legt een woordvoerder uit.

Ook het opnieuw opzetten van een triagetent behoort tot de mogelijkheden.

Beter voorbereid

Het ziekenhuis geeft daarnaast aan dat een eventuele corona-afdeling kleiner zal zijn dan tijdens het begin van de coronacrisis. "We zijn beter voorbereid op een tweede golf en we hoeven niet alle reguliere zorg stil te zetten. Er zijn afspraken gemaakt tussen ziekenhuizen rondom het overplaatsen van patiënten passend bij de schaalgrootte."