advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bernhoven ziet geen effect coronamaatregelen, ziekenhuis krijgt nog steeds meer patiënten

De landelijke coronamaatregelen hebben nog geen positief effect op het aantal coronapatiënten bij ziekenhuis Bernhoven. “Tot nu toe zien we alleen maar een toename van de zorgbehoefte. We staan op het punt om operaties af te zeggen.”

Dat zegt internist Caroline Heijckmann van Bernhoven. Terwijl landelijk sinds een paar dagen een afvlakking te zien is van het aantal coronabesmettingen, merkt het ziekenhuis dat op lokaal niveau nog niet. “Het is heel spannend wat er de komende dagen en weken gaat gebeuren”, doelt Heijckmann op het effect van de coronamaatregelen op de druk in ziekenhuizen.  

De piek is bij Bernhoven nog niet bereikt. “We zien steeds meer patiënten en we krijgen het steeds drukker”, vertelt Heijckmann. Ondanks de toenemende drukte wil ze graag benadrukken dat reguliere zorg zoveel mogelijk doorgaat. “We willen alles zo goed mogelijk laten doorgaan. Er zijn ook meer zorgmedewerkers aangenomen. Mensen die zorg nodig hebben moeten ook weten  dat als ze een afspraak bij ons hebben en wij vinden het belangrijk dat die afspraak doorgaat, dat ze dan ook veilig kunnen en moeten komen.” 

'Op het punt operaties af te zeggen'

Toch zal het ziekenhuis afspraken moeten annuleren. “We proberen de reguliere zorg zo goed mogelijk in stand te houden, maar we hebben nu een punt bereikt waarop dat niet meer lukt. Patiënten die zorg nodig hebben die uitgesteld kan worden, daar zullen we dat gaan doen. We staan op het punt om operaties af te zeggen.”