Bestuur De Poort weigert sleutel in te leveren

Het bestuur van De Poort is niet van plan de sleutel van het jongerencentrum op 16 augustus over te dragen. Dat heeft de advocaat van Stichting Jeugdwerk Maaspoort per brief laten weten aan de advocaat van de gemeente 's-Hertogenbosch.

De stichting zegt uit monde van de advocaat ‘onvoldoende informatie’ te hebben om mee te kunnen werken aan de oplevering van De Poort. Het gaat dan om de redenen waarom de gemeente ’s-Hertogenbosch de overeenkomst met de stichting heeft opgezegd. Die beslissing is niet goed onderbouwd, zo staat in de brief aan de advocaat van de gemeente.

Ook directeur Paul Kuenen denkt er niet aan om de sleutel in te leveren. "De jongeren willen niet dat wij de sleutel inleveren, want die willen hun tweede thuisbehouden", zo zegt Kuenen.  Hij wijst er verder op dat het jongerencentrum ook gewoon doordraait, maar wel zonder subsidie. "Daardoor kunnen we een aantal dingen niet meer doen en dat vinden we heel spijtig."

Het bestuur is vooralsnog niet van plan de handdoek in de ring te gooien en zegt nog steeds open te staan voor een samenwerking met de gemeente. 

De gemeente besloot vorige week definitief te breken met Stichting Jeugdwerk Maaspoort als beheerders van De Poort. Dat kwam na een lange periode van ruzie tussen de gemeente en de stichting over de invulling van het jongerenwerk. Op basis van een onafhankelijk onderzoek werd besloten niet door te gaan met het bestuur van De Poort. De gemeente wil nu dat HambakenConnect en PowerUp073 de touwtjes in handen krijgt. De beslissing om de sleutel niet terug te geven, geeft eens te meer aan dat Stichting Jeugdwerk Maaspoort zich er nog niet bij neerlegt.