advertentie Banner SNLR.nl

Bestuur van De Pas zet met open brief druk op gemeenteraad

De dagelijkse leiding van cultureel centrum De Pas in Heesch heeft zondagavond een open brief verzonden richting de Bernhezer politiek. Om de raadsleden die vanavond bijeenkomen om een beslissing te nemen over de toekomst van De Pas een laatste zetje te geven.

In de brief richt het bestuur op twee zaken: het belang van het openblijven van De Pas en een duurzame toekomst. Na het inroepen van hulp van deskundigen, kwam het bestuur tot de conclusie dat De Pas onder andere in een goed gebouw moet zitten, met een professionele kern aan medewerkers, goede horeca en alle activiteiten die bij een ontmoetingsplaats horen. Het bestuur wil absoluut geen dure inrichting, maar functionele ruimtes die lang meegaan en voor iedereen geschikt zijn. De experts vinden ook dat De Pas een exploitatiesubsidie moet krijgen, door de grootte van het het gebouw en de brede gebruiksmogelijkheden.

In het kader van duurzaamheid vindt het bestuur de plannen van het college van B en W niet te verklaren. Want aan een simpele verbouwing heeft het gebouw niet genoeg. Volgens het bestuur is een grote investering nodig.

De raadswerkgroep vergadert maandag met het college van B en W van Bernheze verder over de toekomst van De Pas. Het punt stond voor donderdag op de agenda van de raadsvergadering maar is daar vanaf gehaald omdat alle partijen meer duidelijkheid willen over met name de financiële kaders. De vergadering van maandag is besloten.