advertentie Banner SNLR.nl

Bewoners Boschveld willen herstel van schade door renovatie

Bewoners van de wijk Boschveld voerden dinsdagmiddag actie bij woningcorporatie Zayaz. Ze eisen herstel van de schade die door een renovatie in de buurt is veroorzaakt.

Volgens bewoner Lara Kuenen zijn de woningen in het wijkje nu in slechtere staat dan vóór de renovatie. “Problemen als tocht en asbest zijn niet verholpen en door de renovatie zijn de woningen op sommige plaatsen beschadigd.” Kuenen wijst in haar woning verschillende scheuren aan. “Ook liggen de tegels in de badkamer scheef en is de wc zo ver naar voren verplaatst, dat je met je knieën tegen de deur zit.”

Van de 70 gerenoveerde woningen hebben 42 bewoners klachten. Het melden van de problemen heeft volgens Kuenen tot nu toe niks uitgehaald. Daarom schakelde de buurt de hulp van de SP in. “Wij hebben ervaring met het voeren van dit soort acties, zoals de actie tegen schimmelwoningen in de Kruiskamp van vorig jaar, en hebben de initiatiefnemers geholpen met het organiseren van een actie”, zegt Bram Roovers namens de SP.

Tekst gaat verder onder de video

De partij bracht met de buurt een collage van foto’s van de schade naar Zayaz. De bewoners willen dat Zayaz de schade door een onafhankelijke partij laat onderzoeken en deze volledig vergoed. Roovers: "De eisen van de bewoners zijn niet meer dan reëel. Je kunt niet de huizen in een slechtere staat achterlaten dan je ze hebt aangetroffen. Het is jammer dat we weer bij Zayaz op de stoep staan, maar ook nu worden de klachten van de bewoners niet serieus genomen."

Zayaz heeft toegezegd het gesprek aan te gaan met de bewoners en de problemen te inventariseren.