Zorgen om verkeersveiligheid in De Haren en de Reit

Bewoners uit de Bossche wijken De Haren en De Reit maken zich zorgen om onveilige verkeerssituaties in de buurt en voelen zich hierin niet serieus genomen door de gemeente.

Dat concludeert de Bossche PvdA nadat de partij vorige week de wijk in ging en sprak met bewoners en wijkgroepen.

De bewoners uitten hun zorgen over meerdere risicovolle verkeerssituaties. Zo vroegen ze de politiek om nog eens kritisch te kijken naar de inrichting van de Manis Krijgsmanhof, waar nu nog veel mensen te hard rijden. Hierover had de buurt twee jaar geleden al een voorstel ingediend bij de gemeente, maar hier hebben zij naar eigen zeggen nooit antwoord op gehad.

Verder vroeg de buurt de gemeente om hulp bij het aanpakken van piekdrukte rondom de wijkbasisschool. Veel ouders brengen en halen hun kinderen namelijk met de auto, wat volgens bewoners vaak tot onoverzichtelijke situaties leidt.

Geen parkeerplek
Onoverzichtelijke situaties ontstaan volgens hen ook aan de Ploossche Hof, mede door de uitbreiding van de bakkerij en het plaatsen van een oplaadpaal voor elektrische auto’s. Bewoners stellen dat het tijdens piekmomenten op de parkeerplaats inmiddels zo druk is, dat omwonenden er vaak niet meer kunnen parkeren. Volgens de PvdA is op deze parkeerplaats is geen handhaving aanwezig.

Naast deze verkeerssituaties, gaven de bewoners ook aan zich nog steeds zorgen te maken over de renovatie en vochtproblematiek van De Haren. De Bossche PvdA heeft over deze zorgen en bezwaren vragen gesteld aan het college van B&W.

Foto: gedeelte van de Manis Krijgsmanhof en Ploossche Hof/GoogleMaps

advertentie

Lees ook deze artikelen