advertentie Banner SNLR.nl

Bewoners Dierenbos krijgen snel bevestiging dat ze mogen blijven

De bewoners van recreatiepark Dierenbos in Vinkel krijgen volgende maand zwart op wit dat ze permanent mogen wonen op het park.

Wethouder Roy Geers beloofde dat dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving. Hij zei dat hij deze groep bewoners in maart een brief stuurt met de officiële gedoogbeschikking.

Het gaat om de bewoners die op 1 januari van vorig jaar stonden ingeschreven op het recreatiepark en bij de gemeente. Zij mogen daar dus blijven wonen. Wonen op een recreatiepark is in principe niet toegestaan maar de laatste jaren is de situatie gedoogd.

Voor de groep van twintig bewoners die op 1 januari 2019 ook op het Dierenbos woonden maar zich niet hadden ingeschreven, had Geers dinsdagavond nog geen oplossing. Zij hadden zich te goeder trouw niet ingeschreven omdat permanente bewoning op het Dierenbos dus eigenlijk verboden is. Maar nu dreigt deze groep de persoonlijke gedoogbeschikking die de andere bewoners wel krijgen, mis te lopen.

De wethouder beloofde dat hij met ‘gezond boerenverstand’ naar hun situatie te gaat kijken. "Ik wil eerst weten uit welke mensen deze groep bestaat, om daarna een afweging te kunnen maken", aldus Roy Geers.

Begin dit jaar stuurde de gemeente een brief aan de 200 bewoners van het Dierenbos waarin een handhavingstraject werd aangekondigd als zij zich niet voor 1 januari 2020 zouden uitschrijven. Later nam de gemeente die woorden terug en beloofde een gedoogbeschikking. Die liet echter op zich wachten.