Bewoners Heesch-West mogen inspreken over veto

Protesterende omwonenden van Heesch-West krijgen hun zin. De gemeenteraad stelt het intrekken van het vetorecht rondom windmolens in Bernheze uit.

De raadsleden geven de bewoners de kans op 11 september tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Zaken in te spreken. Dit besluit werd gevolgd door een applaus van de aanwezigen. "Jullie mogen je nog niet rijk rekenen", gaf Cor van Erp van de SP de bezoekers mee.

Jullie mogen je nog niet rijk rekenen

Cor van Erp (SP)

Een twintigtal mensen uit de omgeving van Heesch-West stond voorafgaand aan de gemeenteraad voor het gemeentehuis in Heesch met spandoeken en tegeltjes. Zij willen dat de gemeente afziet van het inleveren van het vetorecht. De gemeente Bernheze heeft ooit afgesproken dat zij alleenrecht heeft over het feit of er een windmolen komt te staan binnen de gemeentegrenzen van Bernheze, bij het gezamenlijk plan Heesch-West.

Begin juni steunden alle raadsfracties de gedachtengang dat Bernheze het vetorecht terug kon geven. Zij zagen geen van allen een reden om hun standpunt donderdagavond te wijzigen. Wel waren ze verrast dat bewoners niet gehoord zijn bij de totstandkoming van het plan. Wethouder Rien Wijdeven was het er niet mee eens dat zij de omwonenden zijn vergeten. Twee weken na de commissievergadering wordt het besluit over het vetorecht dan toch echt in de gemeenteraad genomen.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen