advertentie Banner SNLR.nl

Bewoners in De Ruwaard beginnen hun geduld te verliezen

Onrust in de wijk De Ruwaard. In de nacht van zondag op maandag sloeg een aangestoken autobrand over op een woning. De bewoners willen dat de politie haast maakt met de opsporing van de vermoedelijke pyromaan.

Bekir Atman, bewoner van de Staringstraat, werd maandag omstreeks kwart voor een 's nachts wakker geschud door zijn vrouw. Die was in paniek. Hij zag een grote rookwolk en bij het huis twee deuren verder sloegen de vlammen uit de carport. "Ik ben wel geschrokken ja. Je merkt het aan mijn stem, die hapert er nog van."

'Andere dader'

Het team van de politie dat de branden onderzoekt, denkt dat de brand in de Staringstraat waarschijnlijk is veroorzaakt door een ander persoon dan de inmiddels beruchte 'pyromaan'. In vergelijking met voorgaande autobranden is er namelijk meer risico genomen door een auto in brand te steken vlakbij een woning. En dat past niet in het plaatje van de dader waar de politie al lange tijd naar op zoek is. Volgens de politie zijn er ook geen signalen dat het zou gaan om een gerichte actie tegen het gezin dat in de getroffen woning woont.

Tekst gaat verder onder de video

Buurt in shock

De brand begon in de auto en sloeg via de carport naar de woning over. Een pas vier weken oude baby kon net op tijd worden gered. De buurt is in shock, nog de hele middag lopen er mensen verward en bezorgd buiten op straat rond. Erik Kuyvenhoven van de wijkraad Ruwaard: "Het is echt een drama. Dat wens je je ergste vijand niet toe." 

De wijk wordt al maanden geteisterd door tientallen autobranden. Ondanks de camera's die de politie heeft opgehangen is er tot nu toe nog geen signalement van de dader. De politie heeft nog niemand aangehouden. Burgemeester Wobine Buijs in een schriftelijke reactie: "Als gemeenschap moeten we dit niet accepteren. Ik wil u dan ook met klem vragen om als u iets gezien hebt of als u camerabeelden hebt dit te melden. Uw hulp is nodig om de dader of daders op te sporen en aan te kunnen houden."