advertentie Banner SNLR.nl

Bewoners Maaspoort willen ook ‘s nachts snelheidsverlaging

Bewoners Maaspoort willen dat automobilisten niet alleen overdag langzamer gaan rijden op de A2 en A59 maar ook ‘s nachts.

De snelheid op alle snelwegen in Nederland gaat volgende maand terug naar 100 kilometer per uur. Maar dat geldt alleen overdag (06.00u tot 19.00u). Daar willen bewoners van de Maaspoort verandering in brengen. Zij willen dat de snelheidsverlaging ook ‘s nachts gaat gelden en zijn een petitie gestart.

De snelheidsverlaging is een stap voorwaarts maar ik ben er niet tevreden mee

• Kees Hettinga - voorzitter van Wijkraad Maaspoort

“De verlaging is een stap voorwaarts maar ik ben er niet tevreden mee”, zegt Kees Hettinga, voorzitter van Wijkraad Maaspoort. “Mensen werken overdag en ervaren juist in de avonduren en ‘s nachts overlast van auto’s op de snelweg”, zegt hij.

Volgens de wijkraad hebben de buurten die aan de snelweg grenzen, vooral last van het geluid van verkeer. “Daarbij zorgt de uitstoot van CO2 op termijn ook voor overlast”, zegt Hettinga.

De petitie is in drie dagen tijd 147 keer ondertekend. Volgens de wijkraad is er genoeg draagvlak voor om de snelheid om de weg permanent en de hele dag te verlagen. “In Engelen willen ze ook dat de snelheid omlaag gaat.”

De petitie blijft nog een paar weken online voordat deze aangeboden wordt aan onder meer de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Rijkswaterstaat en de Tweede Kamer.