Bewoners Sint Antonius krijgen iconische raamversiering van Volkels Geluksmomentje

De Antonius Abtkerk, een F16, de Neije Kreiter en de Brabantse Hoeve, ze prijken vanaf nu allemaal in de hal van verzorgingstehuis Sint Antonius in Volkel. Het Volkels Geluksmomentje heeft de wens van de zorgmedewerkers uit laten komen en een grote raamsticker cadeau gedaan.

Afgelopen december organiseerde een aantal Volkelse ondernemers en Vrienden van d’n Tap dat dorpsevenement, waarbij er voor en door Volkelaren geld werd ingezameld om allerlei wensen van mede-inwoners mogelijk te maken. Medewerkers, vrijwilligers en bewoners van de woonzorglocatie hebben toen ook hun steentje bijgedragen en de ondernemers vroegen daarom ook naar hun wensen. "We hebben al heel veel spullen, maar qua aankleding wilden we in het huis wel wat meer. Een grote foto van Volkel bijvoorbeeld, zodat bewoners daar herinneringen aan op kunnen halen", vertelt Ferry van Melis. 

Nu nog lastig zichtbaar

De daad werd bij het woord gevoegd en er werd een ontwerp gemaakt. Aanvankelijk was het idee om een grote foto van de kerk te gebruiken, maar dan was in de hal alleen de onderkant van de kerk zichtbaar. Fotograaf Jos van Extel heeft daarom verschillende foto's in het dorp gemaakt en verwerkt in  een collage. "De molen, de kerk, de Brabantse Hoeve, een brandweerhuisje, café D'n Tap, een F16, het prieeltje op het Schakelplein, eigenlijk alle hotspots van Volkel zijn erop terug te vinden", aldus Melis. De sticker is nu nog niet goed zichtbaar, omdat er nog zwarte folie achter de sticker ontbreekt. Die wordt op een later moment aangebracht.