Bewoners Sterrebosflat boos over afvalberg die al een paar dagen voor hun huis ligt: 'Het stinkt verschrikkelijk'

Bewoners van de Sterrebosflat in Oss zijn de afvalberg voor hun huis zat. De containers waar zij normaal hun afval ingooien zijn door de gemeente Oss opgehaald. Tegen buurtbewoners zou de gemeente gezegd hebben dat de containers voor reparatie meegingen.

Als vervanging van de ondergrondse containers, staan er nu drie rolcontainers. Dat zijn er niet genoeg vindt de buurt. “Er wonen zo’n tweehonderd mensen hier in de flat. Drie rolcontainers zijn dan veel te weinig. Op woensdag kwamen de rolcontainers en donderdagavond zaten ze al helemaal vol. Schandalig”, zegt Annelies Roelofs die woont in de Sterrebosflat.

Open stortplaats

Het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Oss schrijft voor dat mensen maximaal tien zakken per maand in de container mogen gooien. Roelofs ziet dat mensen zich daar niet meer aan houden. “Er worden zoveel zakken neergelegd. Er is geen controle meer. Niemand registreert hoeveel zakken er weggegooid worden. Het is nu een open stortplaats geworden.”

Roelofs ervaart dan ook veel overlast. “De stank die van de zakken afkomt. Verschrikkelijk. Het warme weer maakt het er niet beter op. Ik wil al helemaal niet nadenken over het ongedierte wat er mogelijk op af komt.”