Bewoners van versierde Zwollestraat in Den Bosch klaar voor EK Voetbal; 'Eendracht maakt macht'

De Zwollestraat in de Bossche wijk De Kruiskamp hangt vol met oranje en Turkse vlaggen. "Het is leuk, gezellig en brengt mensen bij elkaar."

In de Zwollestraak zijn de inwoners al helemaal klaar voor het EK. Sinds enkele weken is de straat versierd met oranje, Nederlandse en turkse vlaggen. 

"We hebben veel culturen in onze straat. Ook mensen met een Turkse achtergrond", legt Danny van Mierlo het idee uit om vlaggen op te hangen van beide landen. "Heel gezellig", reageert Ismail Cakir. "Dit is de gezelligste straat van Nederland."

Enkele dames in de straat zijn langs de deuren gegaan met het idee om de straat te versieren. Uiteindelijk werd met een man of twaalf de straat versierd. 

Nederland vs Turkije

De sfeer is nu gezellig, maar stel dat Nederland en Turkije elkaar op het toernooi tegenkomen. "Dan is er strijd, dat is logisch. Ik ben dan voor Nederland, mijn buurman voor Turkije. Dat wordt heel gezellig."

In de Zwollestraat hebben de bewoners vertrouwen in het Nederlands elftal. Mocht het team toch vroegtijdig uitgeschakeld worden, dan blijft de versiering toch nog even hangen. "We zijn dan nog steeds trots op het Nederlands elftal. En wie weet gaat Turkije wel door. Dan gaan we hen aanmoedigen."