advertentie Banner SNLR.nl

Bezoekers blijven naar de markt komen: 'Vooral de citrus gaat hard'

Er struinen zaterdag nog genoeg bezoekers over de wekelijkse markt in Den Bosch. Toch merken de marktverkopers de maatregelen van het coronavirus.

"Het scheelt enorm. Het is veel rustiger en een paar kramen staan er niet eens. De bezoekers die er zijn, zoeken gericht naar iets", vertelt kraamhouder Ellen Doomernik.

Dennis Richt van de fruithandel merkt wel dat het rustiger is in de stad, maar bij zijn kraam niet. "Ik denk dat mensen graag vitamines kopen. Vooral de citrus gaat erg hard. Het zal volgende week wel anders zijn, maar nu kopen de mensen nog veel."

Vaste klanten
Bij de bloemenkraam Sleutjes is het geen andere zaterdag dan andere. "Het is gewoon druk en je merkt dat de vaste klanten wel komen", vertelt Geert Sleutjes.

Ik moet ook mijn hypotheek betalen en mijn kinderen eten geven.

• Geert Sleutjes, bloemenverkoper

De marktlieden nemen niet directe maatregelen, maar ze letten wel op. "Ik ga wat vaker mijn handen wassen, maar ik geef het fruit gewoon nog aan", aldus Dennis Richt. Kaasboer Liefde Ambacht heeft de proefbakjes met kaas wel weggehaald. "Voor de rest was ik mijn handen erg vaak", zegt Alfons Duyts.

Nieuwe maatregelen
Maandag worden er nieuwe maatregelen bekend gemaakt voor Brabant en de marktlieden zijn bang dat de markt in Den Bosch volgende week niet meer doorgaat. "Daar zit ik echt niet op te wachten. En als de markt niet door mag gaan, moeten de supermarkten ook dicht", aldus Dennis Richt.

Geert Sleutjes is ook bang dat hij volgende week niet op de markt kan staan. "Ik moet gewoon doorgaan. Ik moet ook mijn hypotheek betalen en mijn kinderen eten geven." Voor Alfons Duyts geldt dat ook. "Het zou heel erg zijn als het volgende week niet door kan gaan want dit is mijn inkomen."