Bezoekersaantallen Rauwkost blijven ver achter

“We hadden 820 betalende bezoekers, terwijl we zo'n tweeduizend mensen verwachtten. Dat is bizar weinig", bekent organisator Noël Josemans.

De derde editie van het festival duurde twee volle dagen.En dat was misschien iets teveel van het goede. “Overdag was het gewoon super rustig, iedereen is dan nog boodschappen doen of aan het werk. Voor de volgende keer weten we nu dat de mensen echt pas ‘s avonds komen”, licht Josemans toe.

Vorig jaar trok het festival nog zo’n 1400 mensen. Maar, sindsdien is een kaartje voor het festival flink duurder geworden. “Toen kostte het nog een tientje, en nu was het dertig euro voor de zaterdag.”

Volgend jaar staan we er gewoon weer. Maar er moet wel echt iets veranderen

Noël Josemans, organisator Rauwkost

Toch is de prijs van een kaartje volgens Josemans niet de reden voor de tegenvallende bezoekersaantallen. “De kern van Rauwkost is dat iedereen er terecht kan en alles mogelijk is. En dat is ook gelijk onze grootste valkuil; blijkbaar was het voor veel mensen niet duidelijk wat Rauwkost nou precies is”.

Tekst loopt door onder de video

“Als je een metalfestival organiseert, is het voor iedereen gelijk duidelijk en weet iedereen waar ze aan toe zijn. Dat is met Rauwkost een stuk lastiger.”

Voor Josemans is het nog geen reden om de stekker uit Rauwkost te trekken. “We zijn een jong festival en doen dit eigenlijk pas net. Dat het dan een keer wat tegenvalt, is niet het einde van de wereld. Volgend jaar staan we er gewoon weer. Maar er moet wel echt iets veranderen”.

advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen