advertentie Banner SNLR.nl

Bezoekersregeling ziekenhuis Bernhoven fors ingeperkt

Het coronavirus heeft nu ook een grote impact op bezoekers van het ziekenhuis Bernhoven.

Daar waar het ziekenhuis voorheen de hele dag bezoek kon ontvangen, is er nu enkel nog de mogelijkheid om tussen vijf en zeven één iemand per patiënt ontvangen. “Het is een bijzondere situatie, daarom vragen we ook begrip van de bezoekers. Het is om onze patiënten en medewerkers te beschermen en een stukje organisatie binnen de perken te houden”, aldus directeur Geert van den Enden. Het ziekenhuis is zich ervan bewust dat ze een dringend beroep doen op de mensen. “We zijn geen politie organisatie, maar we gaan mensen wel dringend verzoeken dat wel echt te doen”.

Tekst loopt door onder de video.

Patiënten en ook een medewerker bleken in de afgelopen dagen besmet. Het ziekenhuis neemt dus diverse maatregelen, ook om voorbereid te zijn op de komende tijd. De niet noodzakelijke zorg wordt voorlopig uitgesteld om zo de mensen die de zorg nu het hardst nodig hebben voorrang te geven. Afhankelijk van de capaciteit die het ziekenhuis nodig heeft om de acute zorg uit te kunnen voeren zullen ze op basis daarvan afschalen.

Samenwerking

De ziekenzorg is normaliter georganiseerd in het ziekenhuis, maar nu wordt er ook in regioverband samengewerkt om de zorgvraag samen op te kunnen vangen. “Als er pieken zouden zijn die wij niet aankunnen dan kunnen we dat met elkaar verdelen”, is de oplossing waar van den Enden mee komt. Met deze samenwerking en de ingekorte bezoekersregeling probeert het ziekenhuis de verdere verspreiding van griepachtige virussen te voorkomen.

Bernhoven zal niet meer dagelijks communiceren over iedere nieuwe besmetting. Voor de laatste stand van zaken over de besmettingen in Nederland verwijzen zij naar de website van het RIVM.