Bijeenkomst over appartementen Paleiskwartier

Gemeente Den Bosch houdt in samenwerking met Paleiskwartier B.V. op woensdag 19 juni een inloopbijeenkomst over de ontwikkeling van een appartementencomplex aan de Hofvijver.

Het gaat om deelplan H (zie foto) dat tussen de Hoflaan en de Vlijmenseweg aan de Hofvijver ligt. Op die locatie komen 170 appartementen van verschillende grootte. Daarvan komen er 116 als koopwoning op de markt.

Tekst gaat verder onder de foto

De nieuwbouw loopt trapsgewijs op van vier bouwlagen aan de Vlijmenseweg naar zes tot negen lagen langs de Hofvijver. Tussen de kamvormige blokken komen halfopen binnentuinen. Op de begane grond wordt aan de kant van het Hofplein en de Hofvijver 600 vierkante meter aan ruimte voor commerciële voorzieningen gebouwd. Het ontwerp is van het Amsterdamse architectenbureau KENK architecten.

Door het hoogteaccent wordt de bouwgrens met ongeveer 3 meter overschreden. Vanaf juli ligt het ontwerpbesluit over de afwijking van het bestemmingsplan ter inzage. In de laatste drie maanden van het jaar beslist de raad erover. Eind 2019 is de start van de bouw gepland.

De informatiebijeenkomst is 19 juni vanaf 16.00 uur in het Infocentrum Paleiskwartier aan de Hugo de Grootlaan 82.

Foto's: KENK architecten

advertentie

Lees ook deze artikelen