Bijna alle kindervakantieweken in Oss en Bernheze gaan door, op eentje na

De kinderen in Heesch zullen het deze zomervakantie moeten doen zonder de bekende kindervakantieweek. Het coronavirus gooit opnieuw roet in het eten voor de Heesche editie die eigenlijk hun 55e jaargang zou vieren. In Ravenstein kregen ze wel groen licht en zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang.

“We willen ons jubileum groots aanpakken. Dat lukt niet als we maar de helft van de kinderen welkom kunnen heten”, zegt Willian van Griensven van vakantieweek Heesch. “De gemeente stelt te veel eisen om een mooie en goede vakantieweek te organiseren. Zo moeten de kinderen in hun eigen bubbel blijven en mogen ze niet naar hun vriendjes toe. Met de zeshonderd kinderen die bij ons meedoen is dat onbegonnen zaak”, vervolgt Van Griensven.

De tegenstelling met Ravenstein is groot. Daar kan de kindervakantieweek wel weer doorgaan. En daar zijn ze maar wat blij mee. “Vorige week kwam het definitieve bericht dat we het kamp mogen organiseren. Dus we zijn ontzettend druk bezig om het decor voor het toneelstuk te maken”, vertelt Daniella van den Bogaart van vakantieweek Ravenstein.

De gesloten kleuren

Het thema in Ravenstein is ‘de gesloten kleuren’. Het hele kamp staat in het teken van de zoektocht naar de vermiste kleuren. In het toneelstuk op donderdag wordt een wereldreis gemaakt. De grote vraag is natuurlijk of de kleuren nin de reis teruggevonden worden.

In Oss zijn er totaal negen kindervakantieweken. Allemaal gaan ze dit jaar door. In Bernheze worden er normaal gesproken vier georganiseerd. Alleen de editie in Heesch vindt dit jaar geen doorgang.