advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Binnenspeeltuin Hullie in Uden gesloten: 'Max dertig en geen horeca is niet te doen'

Binnenspeeltuin Hullie in Uden is dicht. "Je mag open blijven, maar met dertig man max en geen horeca is dat niet te doen", meldt eigenaar Henk van den Broek van het speelparadijs.

Naar aanleiding van de dinsdag aangescherpte coronamaatregelen is er overleg geweest met de gemeente Uden en de Veiligheidsregio, met deze onmiddellijke sluiting als gevolg. Opmerkelijk want speeltuinen hoeven niet per se dicht. "Normaal gesproken zijn hier 800 mensen binnen, dan hoef ik niet uit te leggen dat dertig niet rendabel is", vertelt Van den Broek. "Ik kan er de kachel niet eens mee aansteken."

Nét in de herfstvakantie

Eigenaar Henk van den Broek ziet er met de huidige coronamaatregelen weinig in om open te blijven. De sluiting komt, met de herfstvakantie voor de deur, op een wel héél pijnlijk moment. "Dit is de beste week van het jaar. Dan lopen er hier zo'n 850 tot 900 mensen rond. Bovendien vieren wij deze week altijd onze verjaardag, maar er is dit jaar weinig te vieren."

'We teren in'

Bij Hullie werken zestig mensen. "Die proberen we een beetje aan de gang te houden door extra onderhoud te doen en te poetsen, maar dat is ook zo gedaan. Ik hoop op iets meer steun van de overheid dan vorig keer." Hullie was tijdens de eerste coronagolf vanaf 15 maart al eens tien weken dicht. ''Er zijn wel wat reserves, maar we teren flink in op deze manier."

Leuke club

Knutseljuf Natasja van Zutven baalt van de sluiting: "We hebben inmiddels een vaste klantengroep opgebouwd. Die contacten ga je missen, Hullie is ook sociaal van groot belang."

Wanneer Hullie weer opengaat? "Daar kan ik geen zinnig woord over zeggen, ik heb geen idee. We hadden ons de herfstvakantie en het 18-jarig bestaan in ieder geval anders voorgesteld", aldus de eigenaar.