advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Carine Wijers

Bloemen en protestbrieven gelegd bij gemeentehuis Uden tegen coronamaatregelen

Bij het gemeentehuis van Uden zijn dit weekend door tegenstanders van de coronamaatregelen brieven en bloemen neergelegd. Daarop staan teksten als 'vaarwel democratie' en 'nee tegen 1,5 meter'.

Aanleiding was een oproep aan inwoners van Uden van de actiegroep Virus Waanzin, die ook de verboden demonstratie zondag in Den Haag had georganiseerd. "Wij roepen een ieder op om naar het plaatselijke stadhuis te gaan en daar een bloem of een bloemetje neer te leggen. Daarmee roepen we onze bestuurders op om het pad terug te vinden naar de democratie", zo is te lezen op de Facebookpagina van de groep. 

'Geen nieuw normaal'

Naast brieven en bloemen stonden op kartonnen borden verschillende eisen geschreven, waaronder geen nieuw normaal, geen 1,5 meter samenleving en geen corona-spoedwet, waar het kabinet momenteel aan werkt.

Op social media wordt gemengd gereageerd op de actie in Uden. Sommigen vinden het mooi om te zien dat 'mensen eindelijk wakker worden', anderen spreken hun ongeloof uit over het feit dat dit ook in het voormalige epicentrum van de corona-epidemie gebeurt. "Leg dit anders even allemaal voor de deur bij ziekenhuis Bernhoven, bejaardentehuis Sint Jan of verpleegtehuis De Watersteeg. Dat zal ze echt een hart onder de riem steken...", zo schrijft een Udenaar onder de foto's van een van de deelnemers. 

De bloemen lagen voor de entree van het gemeentehuis, maar zijn inmiddels weggehaald.