advertentie Banner SNLR.nl

Blogger over Oss: ‘je hoeft niet ver weg te gaan om vakantie te vieren’

Elf vloggers en bloggers brengen verslag uit over wat er in de zomer in de regio Oss te doen is. “Er zijn veel mooie, verstopte plekjes.”

Een van zo’n mooie plek is volgens blogger Suzanne Beekenkamp landerij VanTosse in de Osse wijk Ruwaard. “Je fiets eerst door woonwijk de Witte Hoef heen en daarna denk je ‘wow’. Je komt hier dus gewoon op een mooie, rustige plek. Dat je echt denkt ‘dit is gewoon hier’”, vertelt Beekenkamp.

Tekst loopt door onder video

Beekenkamp is een van de elf bloggers die content verzorgt voor de blog ‘Bij Ons Om De Hoek’ van Tref Het In Oss. “We waren naar iets op zoek hoe we de vrijetijdssector kunnen ondersteunen”, legt Imke van Hal uit,  die namens het Megense reclamebureau Circa Twee het project van de gemeente Oss verzorgt. Door corona wil de gemeente met de blog de vrijetijdssector een boost geven.

Eten
De jongste blogger is elf jaar - de oudste 65 – en veel bloggers hebben een eigen onderwerp. Beekenkamp schrijft vooral over eten. “Ik wil kijken of het mogelijk is om in de regio vegan te eten. Ik wil mensen graag inspireren om vaker plantaardig te eten.”

Ideeën
De bloggers en vloggers struinen door heel de gemeente Oss. Beekenkamp moet nog zien waar ze nog allemaal heen wil voor het schrijven van een blog, maar ideeën zijn er nog genoeg. “Ik woon zelf in de stad en wil daar de horecagelegenheden bekijken, maar ik wil ook nog naar de dorpjes. Ik denk eraan om naar Ravenstein te gaan of met vriendinnen een fietstocht te maken en dan te picknicken”, vertelt ze over de vele ideeën.

Het bloggen en vloggen gaat ook na de zomer nog door. Het project loopt tot eind dit jaar.