advertentie Banner SNLR.nl

Boa’s in de Maashorstgemeenten slaan de handen ineen

Buitengewoon opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer en de Maashorstgemeenten gaan meer samenwerken. Donderdag 18 juli tekenen ze een convenant.

In de toekomst willen de Maashorstgemeenten en Staatsbosbeheer efficiënter gaan samenwerken. Daardoor moet het mogelijk zijn boa’s van Staatsbosbeheer en de Maashorstgemeenten om op elkaars grondgebied te kunnen optreden. Ook organiseren de partijen voorlichtingsacties om aandacht te vragen voor een veilige en fijne manier van recreëren in het gebied.

Speciale aandacht gaat uit naar de bezoekers met honden. Boa’s zien helaas nog veel loslopende honden in delen waar dit niet is toegestaan. Dat kan verstoring bij broedvogels en wild veroorzaken. Wandelaars die de honden hebben aangelijnd krijgen een beloning voor de hond. Door dit positieve gedrag te stimuleren, hopen de terreineigenaren hondenbezitters op een sympathieke manier bewust te maken van de noodzaak om de hond aan te lijnen.

Hondenlosloopgebieden
In de Maashorst zijn er 6 hondenlosloopgebieden. Eind 2019 komen er 3 losloopgebieden bij om een goede verspreiding door het natuurgebied te bieden.