advertentie Banner SP Website

Boek van kamerlid René Peters geeft nieuwe inzichten over jeugdzorg in Nederland

René Peters uit Oss brengt deze week een boek uit: ‘zorgen over de jeugdzorg’. Hierin gaat het CDA-kamerlid diep in op de jeugdzorgproblematiek in Nederland.

Peters heeft ondertussen al dertig podcasts opgenomen met als onderwerp de jeugdzorg. Daardoor kwam hij op het idee om de meest interessante inbreng van ervaringsdeskundigen, wetenschappers, bestuurders en professionals te bundelen in een boek.

Ook regionale experts komen aan het woord, met onder andere Jolanda van Gerwe uit Veghel, Cor Strik uit Ravenstein en Tilly van Uffelen uit Den Bosch. Van Gerwe heeft een project over eenzaamheid onder jongeren opgezet. Strik leeft in een huis met verschillende kinderen en ook Van Uffelen is ervaringsdeskundige op dit gebied.

'Hete aardappel'

Peters ziet een aantal problemen in de jeugdzorg. “Kinderen met problemen schuiven we te vaak als een hete aardappel weg.” Daarnaast vindt hij het ook belangrijk dat de problemen van de jeugdzorg meer in de politiek betrokken worden. “Het is een kwestie van kiezen, waar ben je voor, wat wil je echt bereiken. “We moeten verder komen dan te zeggen, er is geld te weinig of er zijn te veel wachtlijsten.’’

Later deze week krijgt minister Hugo de Jonge het eerste exemplaar, dat wordt uitgegeven bij uitgeverij Berne Media uit Heeswijk-Dinther. Peters is nu zelfs al van plan een tweede deel van zijn boek uit te brengen. “Want stoppen doe ik er echt niet meer mee.”