Boekenkastje Slow Care Pad meerdere keren vernield

Het zit de stichting van het Slow Care Pad in Oss niet mee. In tien dagen tijd is het boekenkastje aan het pad twee keer vernield.

“Het is om moedeloos van te worden”, vertelt Gertruud Verbruggen van de stichting. “Bij de eerste keer lagen de boeken zelfs op het dak van de buren en is het deurtje van plexiglas vernield. Ook bij de tweede keer werd het deurtje kapot gemaakt.”

Sinds drie weken geleden kunnen kinderen, die een boek willen lenen, weer terecht bij het Slow Care Pad. Vrijwilligers plaatsen daar toen een nieuw boekenkastje. Dat kastje ging in de nacht van 1 januari 2020 verloren, nadat drie tieners het in brand staken.

Ik vind het zo sneu voor de kinderen

• Gertruud Verbruggen, Stichting Slow Care Pad

“Het lijkt wel of het ons niet wordt gegund. Ik vind het vooral ook zo sneu voor de kinderen in de buurt. Juist in deze tijd is het zo fijn om een boek te lezen.”

De stichting is op zoek naar een nieuw stukje plexiglas, maar dat valt volgens Verbruggen momenteel niet mee. “Doordat plexiglas vanwege de coronacrisis door veel bedrijven wordt gekocht, stijgen de prijzen enorm. Een klein stukje kost al gauw 90 euro. We hebben vanuit verschillende fondsen wel een kleine buffer, maar het is wel zonde dat je het hiervoor moet uitgeven.”

De politie is inmiddels op de hoogte van de vernielingen. Mensen die iets hebben gezien of gehoord kunnen bellen naar 0900-8844.