Bosch' college: 'Aanvullende fysieke verkeersbelemmeringen in centrum Rosmalen niet reëel'

Er zijn al belemmeringen in het centrum van Rosmalen aanwezig en aanvullende fysieke belemmeringen zijn niet reëel in combinatie met de toegankelijkheid en het comfort voor andere centrumbezoekers.

Dat stelt het Bossche college van B en W in antwoord op vragen van 50PLUS. Raadslid Adriana Hernández wilde weten of het college het met 50PLUS eens is dat een vorm van fysieke belemmering 'noodzakelijk' is, om het eerder aangekondigde scooter- en fietsverbod  - dat van 12.00 tot 22.00 uur op het plein van De Driesprong zal gaan gelden - te handhaven. Volgens 50PLUS geldt dat verbod namelijk nu ook al, maar wordt dit 'regelmatig' overtreden.

Het college stelt in een reactie dat er al 'enige vorm' van belemmering aanwezig is, zoals de centrumbezoekers, de wekelijkse markt en terrassen. "Daarmee wordt het al moeilijk gemaakt", aldus het college, dat niets ziet in andere maatregelen.

"Aanvullende fysieke belemmeringen, bijvoorbeeld het onmogelijk maken voor puur brom- en snorfietsers (en ook gemotoriseerd verkeer) beschouwen wij echter niet als reëel, denkend aan behoud van toegankelijkheid en comfort voor de andere centrumbezoekers (de nood- en hulpdiensten, fietsers, en mindervaliden)."

De verkeerssituatie in het centrum van Rosmalen is al langere tijd een aandachtspunt. Naast 50PLUS luidde ook Rosmalens Belang al eens de noodklok.