Bosch' tintje aan het Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival vindt voor het eerst in meer dan veertig jaar in Nederland plaats. Ook al is het dan niet in Den Bosch, toch draagt de stad wel degelijk zijn steentje bij aan het evenement. Franklin van Liempd uit Den Bosch is namelijk delegation host voor Servië.

Als delegation host moet Van Liempd ervoor zorgen dat het de Servische delegatie nergens aan ontbreekt en dat zij overal op tijd is. Hij heeft lang moeten wachten tot dat het Songfestival eindelijk naar Nederland kwam. “Ik was zeven jaar toen ik het Songfestival voor het eerst heb gekeken en je hoopt steeds maar dat het een keer naar Nederland komt. Uiteindelijk, zoveel jaar later, mag het uitkomen. Als je er dan ook maar een klein beetje aan kan bijdragen, is dat alleen maar leuk.”

Voordelen

Als onderdeel van de organisatie is het voordeel natuurlijk dat je alles van dichtbij mee mag maken. Zo mocht de Bosschenaar in de greenroom zitten bij de juryshow. “Je krijgt het op een heel andere manier te zien dan dat je thuis op de bank zit. Je kunt ze bijna ruiken.”

Van Liempd is erg trots op de organisatie van het festival “Al geef je niets om het Songfestival, dan nog mag je best trots zijn op wat het hier gepresteerd wordt in Rotterdam. Het is echt heel erg spectaculair.”

De bijdrage van de Bosschenaar is niet het enige uit ‘s-Hertogenbosch wat een aandeel heeft bij het Songfestival. Bij de postcard van Rusland, het filmpje dat wordt afgespeeld voor het optreden, zijn namelijk de kenmerkende bolwoningen te zien.