Bosschenaar Antony Lurling keert terug naar NAC Breda

Oud-voetballer Anthony Lurling keert na zeven jaar terug bij zijn oude club NAC Breda. De Bosschenaar wordt assistent-trainer van het eerste elftal en gaat daar de jeugd O15 trainen.

Lurling speelde in 2013 voor het laatst in Breda, waarna hij nog drie jaar bij FC Den Bosch speelde. Daarna maakte hij de overstap naar de amateurclub in zijn woonplaats, FC Engelen. In de tussentijd was de voetballer al druk bezig met zijn carrière als trainer. Zo was hij trainer bij FC Engelen, spitsentrainer van FC Den Bosch en trainde hij de jeugd van PSV.  " Ik heb bij PSV veel geleerd, maar ik merkte aan mezelf dat ik toe was aan de volgende stap. Die kans heb ik bij NAC Breda gekregen. De keuze spreekt voor zich. Acht jaar gespeeld met heel veel plezier, de club is als een warm bad, een fantastische klik met de supporters en ook met de mensen om de club heen.”

De overstap naar NAC betekent niet dat Lurling weggaat bij FC Engelen. “NAC weet dat ik actief ben bij FC Engelen en dat ook wil blijven. Dat was een vereiste voor mij. Het is goed te combineren, want de wedstrijden van NAC zijn op vrijdagavond en af en toe op de maandagavond. Dat zijn geen trainingsavonden bij FC Engelen dus dat gaat heel goed samen."

Lurling zal zich vanaf volgend seizoen inzetten bij de club in Breda.