advertentie Banner SNLR.nl

Bossche basisschool genomineerd voor TechniekTrofee

Basisschool De Springplank in Den Bosch is genomineerd voor de TechniekTrofee 2020.

Samen met vijf andere genomineerden maakt de school kans op 2500 euro om daarmee hun Wetenschap & Techniek-onderwijs naar een hoger plan te tillen. In de categorie 'Beste idee' en 'Beste voorbeeld' zijn pijzen te winnen. De Springplank is met haar Skillslab genomineerd in de categorie ‘Beste voorbeeld’. In het Skillslab maken leerlingen van de school elke week kennis met techniek en wetenschap. Ook komen er leveranciers langs met hun nieuwe aanbod van technische en wetenschappelijke items. De school levert reviews in ruil voor het gebruik van hun prototypes.

Badges
Leerlingen hebben gepersonaliseerde badges waarop ze hun ‘Skills’ kunnen sparen. Als ze een item hebben afgerond en beoordeeld, krijgen ze een beloning. Volgens de jury (wetenschapper Rolf Hut, lector Wetenschap en Techniek Anne Hotze en techniekcoördinator Lianne Bonte) zorgen juist deze badges voor een brede ontwikkeling.

Andere genomineerden zijn basissscholen uit Udenhout, Eindhoven, Sint Maarten, Den Haag en Bunde.

De TechniekTrofee is een initiatief van Jet-Net & TechNet, een netwerk van honderden bedrijven en scholen met als doel om jongeren een reëel en positief beeld te geven van technische beroepen.

De winnaars uit beide categorieën worden op 29 januari 2020 bekend gemaakt tijdens het TechniekTrofeest.