advertentie Banner SNLR.nl

Bossche boulderhal opent naar verwachting maart 2019

DEN BOSCH - Er komt een klimhal in de stad. âBossche Bouldersâ wordt de eerste boulderhal in Den Bosch en zal naar verwachting in het voorjaar haar deuren openen.

De hal aan de Jagersheuvelstraat 32/34 heeft een oppervlakte van 1000 vierkante meter en moet een traditionele klimhal worden. Initiatiefnemers zijn Adri Groenendaal, Vincent de Boer, Maarten Bijl en Roberto Ackermann. Zij willen op een toegankelijke manier Bosschenaren met de bouldersport kennis laten maken. Groenendaal is al meer dan 25 jaar gepassioneerd klimmer en spant zich al jaren in voor een eigen boulderhal in Den Bosch.

âIk had eind jaren â90 al zeer concrete plannen voor een eigen boulderhalâ, vertelt Groenendaal. âIk had zelfs een ruimte. Helaas was een andere ondernemer mij voor.â Groenendaal heeft naar eigen zeggen nooit de intentie gehad om in zijn eentje de hal neer te zetten.

âDaarom ging ik samenwerkingen aan met vrijwilligers van de stichting klimmers-073.â En nu richt hij dus Bossche Boulders op met drie metgezellen. âWe zijn super enthousiast. We moeten nog het een en ander verbouwen, maar hopen naar de carnaval open te kunnen.â