advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche buurtcomités starten petitie voor verbetering van verkeersveiligheid

De buurtcomités in Den Bosch-Noord zijn een petitie gestart om te zorgen voor meer verkeersveiligheid in de stad en dat bewoners bij plannen hiervoor worden betrokken.

Vele verzamelde handtekeningen moet de gemeente ertoe aanzetten om wat te doen aan de verkeersveiligheid in Den Bosch-Noord. “Bewoners van de verschillende buurten van Den Bosch Noord constateren dat het voor alle weggebruikers erg onveilig is op de wegen in Den Bosch-Noord”, zo luidt de inleiding van de petitie.

Volgens Wim van Hassel van buurtcomité Fort Orthen gaat het om alle straten in Den Bosch-Noord. “Ook de zijstraten”, zegt hij. Voorbeelden van verkeersonveilige plekken zijn de rotonde bij het Jeroen Bosch College, de Rompertsebaan en de Sint Teunislaan.

Gemeente moet ingrijpen

Volgens buurtbewoners wordt er te hard gereden, zijn verkeerssituaties onoverzichtelijk en zijn er veel ongelukken met gewonden en zelfs doden tot gevolg. Daarom moet de gemeente ingrijpen in Noord. “We verzoeken om de verkeersveiligheid in Den Bosch-Noord aan te pakken en de inwoners te betrekken bij de plannen voor die verbetering.”

Volgens Van Hassel worden buurtbewoners te weinig betrokken. “Terwijl wij de gebruikers zijn van onze wegen. Onze kinderen gebruiken de weg om naar school te gaan.”

De petitie moet de verkeersveiligheid in het deel van de stad hoger op de politieke agenda zetten.