advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche componist Wouter Hardy stevent opnieuw af op winst tijdens het Eurovisie Songfestival

“Ik wil gewoon winnen”, aldus de Bossche componist Wouter Hardy. Na ‘Arcade’ hoopt hij dit jaar wederom op een overwinning tijdens het Eurovisie Songfestival. Hardy schreef het nummer ‘Tout l’Univers’ voor de Zwitserse Gjon’s Tears en als we de peilingen moeten geloven, maken ze hiermee grote kans om te winnen.

Met het door Hardy gecomponeerde nummer ‘Arcade’ behaalde Duncan Laurence de winst tijdens het Eurovisie Songfestival van 2019. Daarom zal de komende editie na 44 jaar weer in Nederland plaatsvinden. Het belooft wederom een succesvolle editie te worden voor Hardy. Dit jaar componeerde hij in Zwitserland een nummer waarmee hij voor nu een keurige tweede plaats bekleedt in de peilingen.

Tekst gaat verder onder video

Hardy kroop afgelopen zomer in Zürich achter een piano en schreef in drie uur tijd het nummer ‘Tout l’Univers’: “De eerste ochtend begon ik achter de piano en toen kwam deze track er al heel snel uit”. Ook de Zwitserse zanger Tears was meteen enthousiast en daarmee was hun samenwerking een feit.

Hardy’s handtekening

Veel mensen zien gelijkenissen tussen de twee nummers. Toch vindt Hardy dat het gaat om twee compleet verschillende tracks. “Maar ik snap de vergelijking wel”, aldus Hardy. Wat ze horen, is zijn handtekening. Een klein begin met een bombastische climax, met filmmuziek als grote inspiratiebron. Ook laat Hardy zijn composities live inspelen. “Wouter houdt van een organische sound”, aldus goede vriend Teun van Zoggel uit Heeswijk-Dinther. Van Zoggel speelde voor beide nummers de drumpartijen in.

Van vrienden tot Songfestivalpartners

Na het succes van Arcade hoefde Hardy niet lang meer te peinzen over wie hij de drumpartijen voor zijn nieuwe nummer in zou laten spelen: “Teun is de eerste waar ik naartoe rijd als ik een drummer nodig heb”. Het is de sound van Van Zoggel die Hardy zo aanspreekt en aangezien het ook nog goede vrienden zijn, verliep hun samenwerking voorspoedig. Ook voelen de twee elkaar muzikaal gezien erg goed aan, wat een belangrijk ingrediënt is voor hun succes.

De nieuwe Johnny Logan?

Als Hardy ook dit jaar de winst binnensleept, zit hij de Ierse Songfestival-legende Johnny Logan op de hielen. Dat klinkt hem als muziek in de oren. Of hij een echte Songfestival-componist wil worden, is echter nog maar de vraag: “Als je dan de winst binnenhaalt, kan het eigenlijk alleen nog maar bergafwaarts gaan”. Toch doet hij dit jaar weer mee en is hij vastberaden om er met de titel vandoor te gaan: “Ik ga er wel gewoon voor, ja. Het zou natuurlijk te gek zijn als ik twee jaar achter elkaar win”.