advertentie Banner SNLR.nl

Bossche cultuurwethouder nog niet in protest

Wethouder Mike van der Geld ziet nog geen enkele reden om met protestborden richting het provinciehuis te gaan als het gaat om de cultuurbezuinigingen.

Dat zei de wethouder cultuur dinsdagavond in de gemeenteraad op vragen van De Bossche Groenen en de PvdA. “De subsidieafspraken blijven gelden en er is ook nog geen uitwerking van de plannen, dus daarom wil ik nu nog niet met een reactie komen", aldus Van der Geld.

De nieuwe coalitie van VVD, CDA, FvD en Lokaal Brabant heeft besloten vanaf 2023 te gaan bezuinigen om uiteindelijk op nul uit te komen als het gaat om de uitgaven van de provincie. Desondanks gaat Van der Geld er vanuit dat cultuur belangrijk blijft. “Maar ik onderken ook dat er een koerswijziging aanstaande is en daarom wil ik in gesprek met de nieuwe gedeputeerde.”

Volgens PvdA-raadslid Jolanda van Gool is nog helemaal niet duidelijk wat dit voor gevolgen heeft voor de cultuur in Den Bosch en ze wil dat de wethouder zo spoedig mogelijk in gesprek gaat met de provincie om de consequenties in kaart te brengen.