Bossche D66-fractie ziet scholieren die in het stadhuis studeren wel zitten

Scholieren die studeren in de ontvangsthal van het stadhuis, een kerk of het oude La Place. Dat moet volgens D66 de normaalste zaak van de wereld worden in Den Bosch.

De Bossche fractie ziet naar eigen zeggen 'kansen om studeren op nieuwe en bijzondere (tijdelijke) locaties in de stad mogelijk te maken'. "Deze gebouwen liggen verspreid binnen de hele gemeente. Wij denken bijvoorbeeld aan het Stadhuis (ontvangsthal), Tramkade, kantoorgebouwen, musea, kerken, kloosters en leegstaande winkels", aldus D66. 

Opgesloten

Aanleiding voor het idee is de coronacrisis en de daarbij behorende maatregelen. Daardoor werken studenten noodgedwongen veel thuis. "Veelal zitten ze ‘opgesloten’ in kleine kamers en hebben ze niet de beschikking over allerlei voorzieningen die ze wel hadden bij hun onderwijsinstelling of op hun werk."

Vandaar oppert D66 om bestaande plaatsen in te gaan zetten als studieruimte, iets dat in Antwerpen al gebeurt. "Wat in Antwerpen kan, kan ook in ’Den Bosch. Laten we onze studenten tijdens de pandemie en de periode erna steunen en helpen aan (tijdelijke) studieplekken."

D66 heeft hierover vragen gesteld aan het college van B en W.