Bossche festivalorganisatoren: Thuisfestival

De organisatoren van het festival Smèrrig in Den Bosch komen met een alternatief: het Thuisfestival.

Dat vertellen Bing Berendse en Nick van Hoof in het tv-programma Kijk op corona. Op 24 april wordt het Thuisfestival voor het eerst gehouden. "Dat klinkt heel ongezellig, maar dat is het absoluut niet", zegt Van Hoof. Publiek kan online kiezen tussen verschillende livestreams van stages waarop dj's hun sets spelen. Daarbij zijn natuurlijk de regels om met niet meer dan drie bezoekers per huishouden feest te vieren en om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. "Maar het volume mag natuurlijk wel harder", vindt Van Hoof. "Het is in ieder geval iets", vult Berendse zijn collega aan.

Prinsessendag
De twee organiseren met hun bedrijf rond de zestig evenementen per jaar. Toen ze hoorde dat bijeenkomsten tot 1 juni niet zijn toegestaan kon er ook een streep door Smèrrig. Berendse en Van Hoof waren al een tijdje bezig met het verkennen van de opties om hun evenementen te verzetten. "We hebben in de wandelgangen gehoord dat er plannen zijn voor een Prinsessendag in plaats van het afgelaste Koningsdag. Dat zal dan volgens mij op 30 augustus zijn, maar pin me niet vast op die datum", vertelt Berendse.

Evenementen combineren
De gemeente 's-Hertogenbosch doet haar best mee te denken met organisatoren om evenementen te verplaatsen. "Sommige organisatoren kiezen er ook heel bewust voor om een jaar over te slaan. En we onderzoeken de mogelijkheid om evenementen te combineren", vertelt Suzan van Iersel in de rubriek 'Witte gij ut?'

Bekijk hier de uitzending van Kijk op corona van woensdag 25 maart:

advertentie

Lees ook deze artikelen