advertentie Banner SNLR.nl

Bossche festivals worden niet ingehaald

Festivals in Den Bosch die vanwege de coronacrisis zijn afgelast, kunnen niet in de loop van dit jaar nog worden ingehaald.

Dat geeft wethouder Mike van der Geld maandag duidelijk aan in het programma ‘Kijk op corona’: “Gewoon simpelweg omdat de evenementenkalender dat niet toelaat. We hebben daar gewoon geen politie- en gemeentecapaciteit voor.”

Van der Geld hoopt dat er samengewerkt kan worden met organisatoren van evenementen die later dit jaar zijn gepland. Hij denkt dan aan het eventueel samenvoegen van evenementen. “Dat past ook wel een beetje bij de dynamiek die je nu op gang ziet komen in de samenleving”, zo zegt de wethouder.

Tot 1 juni zijn alle evenementen afgelast. Wat er daarna gebeurt is voor Van der Geld ook nog de vraag. Volgens hem zitten veel organisatoren daar nu momenteel ook mee. Vooral ook over de vraag hoe het zit met gemeentelijke subsidies voor hun evenement.

Van der Geld: “Daarover zeggen wij: organisatoren treed met ons in contact en ga niet onnodig financiële verplichtingen aan. Doe dat even in samenspraak met ons. Zodat we achteraf geen scheve blikken krijgen met elkaar.” Het gaat dan bijvoorbeeld om grote evenementen als Theaterfestival Boulevard, de Vestingloop en de kermis.