advertentie Banner SNLR.nl

Bossche Goede Doelengids is vijf organisaties rijker

Stichting Weeshuisjes, Dierenambulance ‘s-Hertogenbosch, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Kameraden en Stichting More Than Refugees staan voortaan in de Lokale Goede Doelengids van Den Bosch.

Hiermee zijn er 66 goede doelen opgenomen in de gids, die in de zomer van dit jaar uitgebracht werd en geïnitieerd is door de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West. De gids is een leidraad voor toekomstige donateurs als het gaat om Bossche stichtingen en organisaties.

De Stichting Goede Doelen ‘s-Hertogenbosch voert in de maand december campagne voor de gids. In de eerste twee weken van december worden er 60 posters opgehangen aan lantaarnpalen in Den Bosch. Dit omdat uit onderzoek blijkt dat in deze maand 31 procent van de jaarlijkse donaties wordt gedaan. Ook de bibliotheek zet de maand in het teken van geefgedrag door een thematafel in te richten.

In navolging van de Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West heeft de Rotaryclub Alkmaar De Waag besloten een eigen lokale goededoelengids te gaan maken. Hiervoor is, net als in ’s-Hertogenbosch, een aparte stichting opgericht, de Stichting Goede Doelen Alkmaar.