Bossche Groenen: ‘Doe iets aan de verkeersveiligheid in Noord’

Een felgroene caravan van de Bossche Groenen en flyers; daarmee probeert de politieke partij samen met buurtbewoners aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk Noord. Dat blijkt hard nodig, want slechts enkele uren na het vertrek van de partij was het weer raak. Rond 15:00 uur werd een fietser geschept door een auto op de kruising tussen de Rompertsebaan en Zevenhontseweg.

Judith Hendrickx, fractievoorzitter van de Bossche Groenen, staat zaterdagochtend bij de rotonde op de Rompertsebaan. Naar eigen zeggen de meest gevaarlijke rotonde van Brabant. De Bossche Groenen vraagt al jaren aan de wethouder om maatregelen te treffen om de verkeerssituatie van met name de Rompertsebaan en de Sint Teunislaan te verbeteren. “Er zijn een aantal dingen gebeurd zoals lampjes in het wegdek, maar nog niet genoeg om aanrijdingen te voorkomen hier in Noord.”

Ondanks de getroffen maatregelen, zijn er volgens Hendrickx sinds 2014 meer dan honderd verkeersongevallen geregistreerd, waarvan drie met dodelijke afloop. “Wij willen dat er een aantal verkeersdeskundigen samen met buurtbewoners gaan kijken naar de situatie, zodat zij met elkaar tot een oplossing komen voor een veiligere wijk en dat het aantal ongevallen naar beneden gaat.”

Tekst gaat verder onder de video.

Buurtbewoners helpen een handje

Een van de buurtbewoners is Dries Kemmen. Hij woont al ruim 47 jaar in Noord en herkent de problemen van de onveilige verkeerssituatie. “Het grootste probleem is de snelheid waarmee automobilisten voorbij razen.  Als de snelheid eruit gaat, dan kan je heel wat ongelukken met fietsers en voetgangers voorkomen.” De 10-jarige Lynn helpt als jongste buurtbewoner mee met het uitdelen van flyers in haar wijk. “Ik hoop dat de auto’s voorzichtiger gaan doen, zodat ik veilig naar school kan fietsen.”

Fractievoorzitter Hendrickx probeert samen met deze buurtbewoners anderen op te roepen om de petitie voor verkeersveiligheid van verschillende wijkraden te tekenen. Daarnaast hoopt Hendrickx dat andere mensen uit de buurt komen inspreken bij de gemeenteraad. “Ik hoop dat als de raad verhalen uit de buurt hoort, de urgentie en het besef dat er iets moet gebeuren omhoog gaat.”

Klik hier voor de petitie.