Haring Party brengt 22.000 euro op voor goede doel

De Haring Party in Den Bosch heeft een recordbedrag van 22.000 euro opgebracht voor Stichting Super-G en Kindcentrum de Duizendpoot.

Het evenement werd donderdag gehouden in de tuin van het NoordBrabants Museum. Hier aten zo’n 250 gasten haring en oesters van de Bossche viswinkel Visch. De Lionsclub in Den Bosch organiseerde het feest.
 
Chromebooks en sportevenementen
Burgemeester Mikkers was er om de cheques te overhandigen aan de stichting en het kindcentrum. Silvia Merks, lerares van Kindcentrum de Duizenpoot is blij met het geld. “Met dit bedrag kunnen we onze kinderen een geweldige digitale start geven!”, vertelt Merks. Op haar school hebben veel kinderen thuis geen laptop of computer, waardoor deze leerlingen achterblijven met hun digitale ontwikkeling. Daarom wordt een deel van de totale geldopbrengst besteed aan Chromebooks voor in de klas.
 
Ook voor de Stichting Super-G is het geld welkom. Fleur van de Laar, voorzitter van de Stichting: “”Wij organiseren ieder jaar een groot sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij veel sporten kunnen worden beoefend. Er komt veel bij kijken om alles in goede banen te leiden”, vertelt de voorzitter.
 
Inkomsten
De opbrengst van de Bossche Haringparty komt van de kaartverkoop en sponsoring. Daarnaast konden de bezoekers van het evenement bieden op verschillende dagjes uit. Bijvoorbeeld op een dagje racen op het circuit van Zandvoort. Ook doneerde de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind een bedrag.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen