advertentie Banner SNLR.nl

Bossche hockeydames stellen EuroHockeyLeague veilig

De dames van HC Den Bosch sluiten dankzij de 1-4 zege op de Bilthovense hockeyclub SCHC het reguliere seizoen in de Livera Hoofdklasse af als koploper. 

Die eerste plaats geeft de Bossche dames niet alleen het thuisvoordeel in de play-offs, maar zorgt er ook voor dat Den Bosch zich rechtstreeks plaatst voor de EuroHockeyLeague (EHL).

In Bilthoven kwam Den Bosch al binnen de minuut via Frédérique Matla op een 0-1 voorsprong. Caia van Maasakker bracht SCHC na 21 minuten weer op gelijke hoogte. Vier minuten na rust tekende Matla middels haar tweede treffer van de middag opnieuw voor de Bossche voorsprong. In de 55e minuut zorgde ook zij voor de 1-3. En het was Frédérique Matla die in de 66e minuut met haar vierde treffer van de middag en 51e in Bossche dienst zorgde voor de 1-4 eindstand.

Den Bosch treft in de halve finale van de play-offs opnieuw SCHC. De eerste wedstrijd is aanstaande donderdagavond in Bilthoven. Wedstrijd twee staat voor zaterdagmiddag aan de Oosterplas op het programma. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd is op zondagmiddag eveneens in Den Bosch.