advertentie Banner SNLR.nl

Bossche hospita's gezocht: 'Een thuis ver weg van huis'

Platform FlexHomies dat arbeidsmigranten aan kamerverhuurders koppelt, zoekt tien hospita’s in Den Bosch.

Arbeidsmigranten missen tijdens hun verblijf in Nederland de gezelligheid en warmte van het eigen gezin. Dat stelt platform FlexHomies, onderdeel van uitzendbureau Hobij uit Veghel, en daarom zoekt het bedrijf inwoners van Den Bosch die een kamer willen verhuren aan een arbeidsmigrant in de regio.

"Zo krijgen migranten wat mee van de cultuur in Nederland en heeft de verhuurder het gezelschap van een huisgenoot", legt Paul van Dieperbeek van Hobij uit. "We krijgen daarnaast vaak terug van flexwerkers dat ze behoefte hebben aan meer privacy en een gezinssituatie. Een thuis vern weg van huis. Met dit platform willen we inspelen op die behoefte." 

Het platform is in eerste instantie gesloten en alleen bedoeld voor migranten die al aangesloten zijn bij Hobij. Van Dieperbeek: "Verhuurders uit de regio kunnen zich inschrijven en dan matchen wij ze aan een flexwerker die een woning zoekt." Met het platform hoopt Van Dieperbeek ook van nu te kunnen zijn voor inwoners van de regio die bijvoorbeeld eenzaam zijn.

Met het verhuren van een kamer aan een arbeidsmigrant, heb je er een huisgenoot bij. Dat kan heel gezellig zijn en eenzaamheid tegengaan

• Paul van Dieperbeek - uitzendbureau Hobij

"Met het verhuren van een kamer aan een arbeidsmigrant, heb je er een huisgenoot bij. Dat kan heel gezellig zijn en eenzaamheid tegengaan. Daarnaast krijg je zo ook wat meer mee van een andere cultuur."

Het platform is een paar weken geleden gelanceerd en heeft tot nu toe één match opgeleverd. Het platform moet over een tijdje uitbreiden naar meer gemeenten in Brabant.